header nieuws

Op de volgende dagen in 2023 is ons bedrijf gesloten i.v.m. feestdagen:

Bent u benieuwd naar onze diensten en naar de ontwikkelingen binnen ons bedrijf?
 Houd dan onze socials in de gaten!

NovaCropControl heeft kwaliteit en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. We zijn continu bezig om onze plantsap- en wateranalyses verder te ontwikkelen en daarmee een steeds betere afspiegeling van de nutriënten opname van de plant te maken.

Ondanks het corona virus blijven wij opereren zoals u van ons gewend bent. Dat wil zeggen dat we de monsters zo snel mogelijk analyseren zodat u de resultaten ook zo snel mogelijk weer in uw mailbox heeft. Echter zou het kunnen dat de resultaten v

3 April zijn we met 2700 bossen tulpen van Koomen Bloembollen Ens op pad gegaan om de zorg een hart onder de riem te steken! En natuurlijk ook om de sierteelt in deze kritische tijden te ondersteunen. 

Dit najaar hebben we een proef gedaan met mais om een beter beeld te krijgen over dit gewas. De gebreken zijn goed zichtbaar geworden maar ook de antagonistische interacties! 

We hadden het al verwacht maar nu hebben we dit kunnen bevestigen door middel van een proef die we uitgevoerd hebben op een tomatenplant. Fosfaat en mangaan remmen de ijzer opname! 

In een meerjarig onderzoekstraject werken Koppert Biological Systems en NovaCropControl aan een nieuwe teeltreceptuur voor aardbei. Vakblad Onder Glas schrijft hierover

De algemene trend laat zien dat er met een lagere nitraat gift eenzelfde of zelfs een beter product geteeld kan worden. Met deze gedachte is een kleine proef uitgevoerd om te kijken hoe chrysanten op een lagere en hogere gift reageren.

Tijdens de afstudeer opdracht van Arno van den Bogert en Tim Weijs is er gekeken tot hoever de stikstofgift gereduceerd kan worden in een Elsanta aardbeien teelt.

Op 20 september 2018 heeft de open avond plaats gevonden van de nieuwe proeflocatie van NovaCropControl. Deze was voornamelijk gericht op telers, adviseurs en toeleveranciers in de aardbeien teelt.